Dobrodošli
Uporabniško ime:

Geslo:


Zapomni se me

[ ]
[ ]
[ ]

Oglasi
http://www.vozimvolvo.si/

Forumi
vozimvolvo.si :: Forumi :: Mali oglasi
<< Prejšnja tema | Naslednja tema >>   

I: V70 D5

Avtor objava
bor
29 maj 2008, 08:15 Predogled tiskanja
Član #767
Prijavljen dne: 29 maj 2008, 07:49
Objav: 10
Sem novi na forumu in bi rad vaše mnenje...
Kupujem rabljenega V70 D5; ogledal sem si ga na Škofljici pri RBA Centru.Kaj meniti o prodajalcu?

V70 D5 letnik 2006; prevoženih 100000km; avto res zgleda kot nov...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1746534#
Kdo ve kaj o tem avtu?

Kolikor sem se menil s tipoma, ki prodajata, je uvožen iz Italije. Tu pa se začnejo moji dvomi. Avto naj bi bil iz lizing hiše, servisna knjiga naj bi bila potrjena vendar ko sem pregledal dokumente ni bilo nič potrjeno (moram se še nekrat prepričati ni 100%) v servisni knjigi, pač pa je bila dodana nekakšna knjižica, kjer je bilo nekaj žigov (kolikor sem razbral za menjavo gum ;))). Nobene sledi o volvo servisu..žigi so od neke firme "Autoriparazioni Olympia Fiat Via Aldo Moro 15, 42100 Reggio Emilia". Tipa sta me prepričevala, da je to nekakšna firma kot pri nas Summit motors in je v okrilju firme več znamk; koliko poznam filozofijo volva, ne bi pustili kar tako štempljati drugim firmam...mogoče se motim.

Edino kar me je pri avto motilo je to, ko sem prižgal motor je sicer lepo zaštartal; vendar zgornji pokrov motorja (plastika) zelo premetava (trese)...vem da je to dizel, ampak vseeno...
Prodajalec me je prepričeval, da so pod pokrovom nekakšne gumice, ki jih je potrebno zelo pogosti menjavat in da tega ne bo več....ne verajmem...Vaše mnenje?
Bolj me skrbi v kakšnem stanju je motor, kot pa ta plastika.....

Lahko pa avto peljem na Volvo servis, vendar s prodajalcem in samo v LJ...Kaj menite na to?
Lekšetu ne zaupam, sem imel slabe izkušnje.....
Kam v LJ je pametno peljat avto???

Prodajalec da nekakšno garancijo za kilometre....

Prosil bi za vaša mnenja.
Na vrh
volhart
29 maj 2008, 08:43
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Hiše so Lekše (jaz imam z njimi pozitivne izkušnje) in Summit. Tam ti bodo najbolje povedali. Ko me ljudje poskušajo nekaj prepričevat na silo, jim ne verjamem več. Če je avto res dober, se zaradi tebe ne bodo sekirali, ga bodo pač drugi dan prodali komu drugemu. Pa tisti Fiat me zelo moti. Moj pokrov pri V70 se čisto nič ne trese.
-Pelji ga k pooblaščenemu serviserju.
-Vzemi s seboj nekoga, ki se na avte spozna veliko bolje kot ti.
-Pojdita se z avtom peljat, preizkusi vse načine vožnje (po 2-3 km lahko navijaš motor).
-Peljita se tudi po makadamu in preverita vzmetenje.
-Izklopita radio in pozorno poslušajta vse zvoke.
-Dvignita plastični pokrov in poglejta v kakšnem stanju je motor...masten, kje kaj pušča.
-Najdita udrtine tako, da opazujeta vzorce iz okolice v odsevu pločevine (boš takoj videl kaj mislim).
-Poglejta plastiko v kolesnih prostorih in obrobe (če je cela).
-Preverita vso elektroniko večkrat (med vožnjo in v mirovanju).
-Poglejta okrog motorja, če so vsi vijaki enaki in če je kakšen del, ki je sumljivo nelogično drugačen. Volvo ima logiko, to je tako kot z matematiko (če formula ni lepa, sigurno ni prava)
-Oglejta si ohranjenost notranjosti.

Pa še kaj je, vendar bo to opazil serviser.

Pa še to...vzemi si čas. Ko te ljudje preganjajo in prepričujejo, mnogi izgubijo discipliniranost in samo poslušajo prodajalca, namesto da bi si ogledovali avto. On pravzaprav ne ve nič več kot ti, samo prodaja avte. Če si lahko vzameš za novo kuhinjo dva tedna časa, si lahko tudi za avto par ur. Papirje pa danes tako ali tako ni težko ponaredit.

Uspešen nakup ti želim, za ta denar pa vsekakor k pooblaščenemu serviserju.
Na vrh
Turbolenza
29 maj 2008, 09:18
Član #562
Prijavljen dne: 03 jan 2008, 13:22
Lokacija: GO
Objav: 73
Skoraj identičen primer sem imel tudi jaz. Avto sem kupil v Italiji in kar direktno od lizing hiše. Servisna knjižica je bila nedotaknjena kot nova. Zraven pa en kup papirjev: od serviserjev, vulkanizerjev in celo od kleparja. Te papirje in nalepko zadnjega servisa na pokrovu motorja sem nekako zložil skupaj in sestavil zgodovino avta. Kilometri naj bi štimali. Kar me pa čudi je to, da noben servis ni bil narejen na servisu, ki bi v imenu imel vsaj delček besede volvo.
Sem pa že od parih slišal, da kar se avtov iz lizing hiš tiče, so italijani res packoni kar se servisa tiče. Olje včasih menjajo celo na 60k km! Čeprav to olje nato zaračunajo.
Če potegnem črto se mi je nakup splačal (cena je bil kar občutno nižja kot pri naših mešetarjih).
Sem pa slišal že za par primerov, ko je folk zaradi nategov pri menjavi olja moral podirat in čistit karter, ker se je na dnu nabralo kar par cm debela plast katrana.

Sicer je pa avto, ki ga gledaš res prestige! Res ga še dobro preveri. Mogoče pa res ni tako slabo kot nekatere naše izkušnje.

[ Uredi 29 maj 2008, 09:22 ]
Na vrh
volhart
29 maj 2008, 09:27
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
By the way. Ali ti RBA center nudi kakšno garancijo. Pri meni (Saval Postojna) je bilo tako, da če ne bi bil zadovoljen z avtom, bi ga lahko vrnil, oni pa meni denar (seveda stroške raznih papirjev pa ne).
Na vrh
poršejček
29 maj 2008, 09:40
Član #551
Prijavljen dne: 22 dec 2007, 14:14
Objav: 255
RBA in AVTO MIK iz kopra imata enake dobavitelje, mislim da celo MIK "prodan" svoja vozila naprej RBA-ju, kot tudi ZELKOTU, te tri firme so vglavnem v partnerstvu!

Bom ti pa tako reku, kar se MIK-a tice, postenjaki (vsaj v nasem primeru) da dol pades, kupili smo pri njih passata, delal 2 leti kot urca, sedaj smo ga pac prodali, ampak dam roko v ogenj da bo delal...ok OT

kar pa se prodajalcev RBA tice, do sedaj sem glede njih slisal same pohvale, je pa res, stane te 150 EUR in spal bos kot dojencek!

Prodajalcu reci, da naj gre s tabo, se prej se na SUMMITu zmeni za preventivni servis (ki ga mimo grede racunajo najvec v SLO, pri DUMIDI recimo je zastojn) pa odpelji avto tja, fantje bodo povedali kaj in kako se je dogajalo z vozilom! Nas je bil preverjen 2x, tako na DUMIDI kot pri SUMMITu (xc90)

kar se pa buck tice da se Italjanskih avtov ne da preverjat je pa lari fari! Vse se da...no vsaj pri VW se da!

Je pa res da volvo tudi nima tako mocne arhiv baze!
Na vrh
JG
29 maj 2008, 10:06
Član #100
Prijavljen dne: 26 nov 2006, 20:27
Lokacija: Gorenjska
Objav: 1349
Pred popolnoma enako dolemo sem bil sam pred tremi meseci, ko sem kupoval D5 (avto je bil tudi iz Italije, samo to meni niti malo ne moti, saj je bil moj prejšnji Volvo prav tako iz Italije).
Glej sam sem storil enako kot so ti že ostali povedali, avto preglej sam, bodi pozoren na diske, obrabljenost sedežev, volana, stopalk,... Pelji se z avtom nekaj km in ga stestiraj (tresenje volana, pri močnejšem zaviranju avto ne sme nič zanašati ipd). Ko boš avto sprobal si zapomni (ali zapiši) vse stvari, ki te na njem motijo oz. nisi ravno 100% da je ok. (vključno z sumljivo potrjeno servisno knjigo). Potem pa pojdita s prodajalcem na pooblaščeni servis v Lj. (Summit, Lekše, Interclass), kjer se moraš prej naročiti (vsaj jaz sem se mogel) in tam naj ti avto pregledajo, (priklopijo na računalnik, pregledajo serijsko št.) ti jih pa vprašaj za vse stvari, ki si jih zapisal, kot tebi čudne oz. sumljive. Zavedati se moraš, da za nobeno napako ne sprašuj prodajalca, ker ti bo on poskušal razložiti v to smer, da je napaka minimalna ali pa je sploh ni.

Glede garancije pa tako, danes morajo vse večje stvari vsebovati garancijo, zato ti pri nakupu rabljenega avtomobila garancija pripada, ampak časovno garancija ni določena, zato boš tako kot 99% ostalih kupcev rabljenih avtomobilov imel garancijo en dan in nič več.



[ Uredi 29 maj 2008, 10:11 ]
Na vrh
volhart
29 maj 2008, 10:15
Član #699
Prijavljen dne: 06 apr 2008, 18:17
Lokacija: Skofja Loka
Objav: 2461
Potem naredi tisti dan 1000 km. Fantje in dekleta v avto pa gas.
Na vrh
alfaromeo
29 maj 2008, 10:27
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:59
Objav: 3866
Pozdravljen!

Z omenjenim prodajalcem imam sledeče izkušnje.
Ko sem bil tam prvič, me je prodajalec obravnaval, vsaj tak vtis sem dobil jaz in uporabnik Tea, da ga ne zanimava preveč, ker sva pač dva mulca, ki sta prišla malo firbcat in naju je tako tudi tudi obravnaval., Avto (V70D5 summum aut 04')je bil načeloma okey, imel je par "malenkostnih" napak. Kljub temu se za ceno ni dalo zmetit nič, zato smo šli vsak svojo pot.

Ko sva prišela tja drugič, je bila zgodba popolnoma drugačna. Ker je bil interesanten enak avtomobil (V70 D5 AWD aut. summum 04'), je prodajalec očitno ugotovil, da resno iščemo tak avtomobil s točno določeno opremo. Takrat je bila debata čisto drugačna. Zmenit se je dalo praktično "vse", kar pomeni, brez pologa are avto odpeljati na pregled, rezervacija avtomobila za min. aro. Za avto, ki je bil BP, se je Tea na koncu tudi odločila in ji za enkrat tudi služi BP. V 2 mesecih prevozila 8kkm BP.

Skratka konec dober, vse dobro.

Je pa potrebno vzeti v obzir, da preprodajalci avtombilov o avtombilih "ne vedo" praktično nič, ker se z njimi niso vozili, jih zgolj prodajajo. Med vožnjo v različnih režimih obratovanja, pa se lahko pokažejo kakšne napake za katere prodajalec resnično ne ve. Ker avtombila na pozna, lahko včasih pride do kakšnih malo čudnih odg. prodajalca.


Pregled avtombila je bolj "psihološke" narave. Tudi mehanik ti bo težko povedal, kaj se je z avtombilom dogajalo. Nekaj ti sicer lahko pove, npr: ali je bil avtomobil barvan, razbit, vendar kakšnih 100% podatkov, koliko ima avto km, koliko jih bo še naredil, v kakšnem stanju je motor itd ne boš dobil. Kolikor gre verjeti govoricam, je AMZS pregled kar natančen.

V razmislek: Dotični prodajalec ima tudi ta avtomobil, ki se meni osebno zdi neprimerno boljša izbira: ker je cenjši, ima več opreme in motor, za katerega je potrebno plačati manj registracije. Za dirkat ni noben ker je pač dizel, leti pa čisto dovolj tudi 163km.
Na vrh
bor
30 maj 2008, 07:42
Član #767
Prijavljen dne: 29 maj 2008, 07:49
Objav: 10
vidim, da imate same dobre izkušnje z RBA centrom....ena pozitivna

kolikor vem mi dajo garancijo na prevožene kilometre....za ostalo ne vem, se bom naslednji teden pozanimal.

Pozna kdo kakšnega mehanika, ki obvlada volve predvsem pa D5 mašine, da bi ga peljal tudi k njemu....

prodajalec hoče, da plačam aro v vrednosti 500€, potem ga lahko šele peljem na servis...vaše mnenje

niso pa zato, da bi avto peljal na DUMIDO.....kjer sem že servisiral mojega starega volva....bil sem zelo zadovoljen...dobri so...

naslednji teden ga grem še enkrat pogledat in seveda stestirat....pa vas obvestim; seveda da mi daste kakšeno mnenje in nasvet..;)))

Na vrh
Tea
30 maj 2008, 10:01
Član #255
Prijavljen dne: 21 mar 2007, 11:17
Objav: 581
Pozdravljen,

da ti ne bo tale avto kdo speljal... Jaz sem tudi hotela odlašati z nakupom in oditi vmes še na smučanje, pa me je uporabnik alfaromoeo malo "okaral" češ: Ravno tebe bo avto čakal... Avtomobili s toliko opreme hitro grejo v promet...

Kar se tiče pregleda sva ga opravila pri Lekšetu. Lahko sva bila zraven in spraševala še kar naju je zanimalo.

Tako kot je napisal že alfaromeo, so nama prvič hoteli zaračunati 500 evrov are, ko pa sva šla pogledat čez mesec drugo vozilo, sva avto odpeljala na pregled brez are.

No, skratka... nakup je uspel! Z V70 pa sva vsaj zaenkrat oba zelo zadovoljna!

Uspešen nakup ti želim!



[ Uredi 30 maj 2008, 10:52 ]
Na vrh
poršejček
30 maj 2008, 10:48
Član #551
Prijavljen dne: 22 dec 2007, 14:14
Objav: 255
ma kako aro, seveda pa se zlato uro zraven!

pojdi do prodajalca, povej za kaj se gre, da si resen interesent, da bos servis in bencin do tja placal ti, ker bi rad videl ce je z vozilom vse ok in ce je ga bos 100% kupil!

Enako varianto imaa vecina avto his, za primer AVTOM GROSUPLJE, avto skupaj s prodajalcem odpeljes na test (seveda je problem v tem da moras imeti probne tablice da spravis vozilo na cesto-to vsekakor upaj da imajo kaj pri RBA) tam ga priklopijo in ves priblizno zgodovino...vsega ne bos izvedel, to kar pozabi

ker ce das ti njemu 500 EUR are, placas servis in vidis da vozilo ni ravno tip top imas samo dve opcije, "popusis" 650 EUR ali pa ravno zato ker ti je zal tega denarja, kupis vseeno avto in si potem nezadovoljen!

Tako da kar reci, da si imel do sedaj prakso oz. so imeli prijatelji prakso da so brez are peljali avto na servis! Ce trgovec garantira da je avto OK, potem bo pristal na servis
Na vrh
Tea
30 maj 2008, 10:55
Član #255
Prijavljen dne: 21 mar 2007, 11:17
Objav: 581
Aro ti prodaljalec vrne, če servis ugotovi kakšno hujšo napako na vozilu.
Na vrh
JG
30 maj 2008, 11:00
Član #100
Prijavljen dne: 26 nov 2006, 20:27
Lokacija: Gorenjska
Objav: 1349
Glej, če tako vztrajno zahteva teh 500 eur za pregled avta, napišita pogodbo, kjer absolutno ne smeš omeniti, da je teh 500 eur ARA, ampak da je kot nekakšno predplačilo, zastava, ki se potem odšteje od dogovorjene prodajne vrednosti avta, ki ga boš, v kolikor bo vse ok tudi vzel, če avta ne boš vzel, ti je ta znesek (ne ARE) prodajalec dolžan vrniti.
Napišita tudi, da v kolikor se pokaže, da ima avto kakršne koli skrite, prekrite napake, je prodajalec dolžan kriti tebi vse nastale stroški, ki si jih zaradi tega utrpel (čas, gorilo, probne tablice, cene servisa,...)
S to pogodbo pojdita do notarja in jo overita.
Drugač se mi pa zdi čudno, da zahteva plačilo, če želiš avto pregledati, men se to do sedaj še ni zgodilo.

[ Uredi 30 maj 2008, 11:08 ]
Na vrh
alfaromeo
30 maj 2008, 11:45
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:59
Objav: 3866
Tale je očitno že prodan, na netu pa je en dan s sliko in en dan brez slike.

Na vrh
bor
30 maj 2008, 13:56
Član #767
Prijavljen dne: 29 maj 2008, 07:49
Objav: 10
nič se ne bojim, da bi avto šel...pri nakupu avta ne smeš hiteti.....

ta avto so dobili že baje dec.2007 ali še prej...zato me malo skrbi kaj je narobe z njim.....ali pa ni....ne vem...

bom pa defenitivno šel z njim na servis...vendar brez are ali pa ga ne bom kupil...

opažam pa, da imaste dobre izkušnje pri nakupu pri tem prodajalcu...
Na vrh
alfaromeo
30 maj 2008, 14:49
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:59
Objav: 3866
bor je napisal(a): ...
ta avto so dobili že baje dec.2007 ali še prej...zato me malo skrbi kaj je narobe z njim.....ali pa ni....ne vem...


Res je. Avtomobil imajo tam že dolgo časa, zakaj je toliko časa tam, ne vem, je pa dejstvo, da je v zadnjih 5 - 6 mesecih ta, tam najdražji V70, ki pa še zdaleč ni najbolje opremljen, saj ima "zgolj" momentum opremo, brez xenona. Edini "adut" tega avtombila je 185KM D5.
Do sedaj je bilo kar nekaj volvotov 2-4 tega letnika, ki so imeli več opreme, 163km in so bili kar občutno cenejši. To je verjetno vzrok, da avomobil stoji toliko časa.

srečen nakup

[ Uredi 30 maj 2008, 14:50 ]
Na vrh
poršejček
30 maj 2008, 16:17
Član #551
Prijavljen dne: 22 dec 2007, 14:14
Objav: 255
ma alfaromeo prav!

Glede na opremo in ceno, bi lahko dobil drugje "svohnejsi" D5, mogoce kako leto starejsega, ampak s prakticno vso opremo (kot ga ima tea)!

Poleg tega je 163 KM vec kot dovolj za lepo "kruzanje" po nasih in tudi tujih cestah! Poleg tega pa so tu se kazni ki niso ravno najlepse!

Premisli, sem pa sam zasledil kar nekaj lepotcev letnika 2005 (163 KM) na avtonetu za lep denar!
Na vrh
poršejček
30 maj 2008, 20:15
Član #551
Prijavljen dne: 22 dec 2007, 14:14
Objav: 255
zdravo!

za tega ti upam garantirati da je odlicen avto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2104953#

poklici Valterja, povprasaj ga malo o avtu. Videl sem cca. 20 njegovih avtov v zivo, vsi zelo lepo ohranjeni, realni kilometri, knjizice, preverjeno postamplane, pove ti ce je bilo kaj delano na avtu in priblizno zakaj!

Na vrh
T-5R
30 maj 2008, 23:26
Član #387
Prijavljen dne: 23 jun 2007, 11:40
Lokacija: GB
Objav: 745
Autoriparazioni Olympia Fiat je pooblaščena avtomehanična delavnica za vozila Fiat. V tem primeru zgodovine avta ne boš našel na servisu. Edina varijanta je klic v Italijo, če ti bojo kaj povedali.
Kaj pogledat so že drugi napisali, glede tresenja pa poglej zgornji nosilec motorja. Skoraj vsak ima tisti nosilec strgan. Strošek je okoli 40€ (v Italiji), pri nas ne vem koliko stane.
Bodi pozoren še na to, kako vžiga topel motor.

Edino in realno stanje motorja pa vidiš le, če izmeriš propust motorja. Ampak tega ti noben prodajalec ne bo dovolil narediti.
Na vrh
bor
02 jun 2008, 14:57
Član #767
Prijavljen dne: 29 maj 2008, 07:49
Objav: 10
po tehtnem premisleku, res ima preveč konjev...predrago zavarovanje....

Zanima me kako so ti motorji D5...nimajo vsi isto konjev (kw)...je to odvisno od letnika ali kako drugače?

Na vrh
AljAž
02 jun 2008, 16:53
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
bor je napisal(a): ...

po tehtnem premisleku, res ima preveč konjev...predrago zavarovanje....

Zanima me kako so ti motorji D5...nimajo vsi isto konjev (kw)...je to odvisno od letnika ali kako drugače?




Beri to temo: D5 motorji
in to: Razlika med D5 in 2.4D

Pa če bo še kaj, tam vprašaj.

[ Uredi 02 jun 2008, 16:57 ]
Na vrh

moderatorji: HIŠNIK, volvo5er, alfaromeo, RollingStone, AljAž

Skoči:     Na vrh

Powered by e107 Forum System
Prisotni
Gostov: 109, Članov: 0 ...

največ prisotnih: 1352
(Članov: , Gostov: 1352) v 20.03 - 12:40

Člani: 5981
najnovejši član: Bobbikedge
Dogodki
Ni dogodkov
Anketa

Kdaj in v katerem modelu je Volvo prvič predstavil laminirana stekla?

1972 - 240

1992 - 850

1944 - PV444/544

1986 - 360

Anketa je namenjena samo članom

glasov: 526
Prejšnje ankete