Dobrodošli
Uporabniško ime:

Geslo:


Zapomni se me

[ ]
[ ]
[ ]

Oglasi


Forumi
vozimvolvo.si :: Forumi :: Mali oglasi
<< Prejšnja tema | Naslednja tema >>   

I: XC70 D5 (D5 res tako dober?)

Pojdi na stran  [1] 2
Avtor objava
Ovlov
21 maj 2007, 20:54 Predogled tiskanja
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
V70 D5, nice in theory but ....
A review by VolvoWoes on Volvo V70 D5
November 28th, 2005


Author's product rating:

Reliability Poor
Road Handling Poor
Looks Good
Fuel consumption Poor

Advantages: Good looking, comfortable front seats
Disadvantages: Bad build quality, too mnay recurrent faults, D5 engine not as good as reputation suggest

Recommend to potential buyers: no

Full review
I originally posted this review under the Volvo V70 2.5D by mistake. I have updated the report too.

The car is a 2004 (2005 MY) Volvo V70 D5 S. The D5 is a 2.4 litre "common rail" diesel and the S spec has cloth seats, climate control, fuel computer, and a single CD / FM Radio (which at least has LW for the cricket). Mine has a very light interior (they call it Oak) and the dashboard causes a lot of stray reflections on the windscreen - not good for night driving.

The V70 is a nice looking car but it does not have the robust build and quality of finish that have been associated with Volvo in the past. It is also not the supreme load carrier that Volvos once were - you get a much bigger load space with a Mondeo.

My V70 has proved to be a very disappointing car with numerous days (24 in 6 months) spent off of the road and too many instances of recurrence of faults, e.g.

- central locking / immobiliser
- sticking tailgate
- bad starting
- random message displays
- loss of entire instrument system
- climate control resets / switches off after 20 minutes

I rate the overall build qualty as very poor, there are simply too many trim rattles (especially from the dashboard and load area). The seat fabric is also of poor quality and I have had to have the rear seta covering replaced (it took 4 months to source the parts).

The D5 engine gets rave reviews from many magazines but it is noisy (even for a diesel) and does not deliver anything more than moderate performance. I also find that the 34mpg average from mainly motorway use is not as expected, though this is better than the 28mpg that was achieved I first had the car. The injectors and ECM (engine control module) have both been replaced in an attempt to cure a persistent poor starting problem and to try to make it run smoother and consume less fuel.

The V70 is a complicated car, probably too complicated, and the electrical systems on mine have been very troublesome. To date the CEM (central electrical module), UEM (upper electrical module) and ECM (engine control module) have been replaced and the DIM (Driver's Information Module) has been faulty from day one. Mostly the problems do not cause breakdowns but they do result in annoying "DTCS in Vehicle" messages being displayed on the driver's "Information Centre".

Front seats are very comfortable through the rear bench is less so and rear seat passenger also get badly affected by the soft and floaty ride of the car.

The standard audio system is not good with mediocre radio quality and rattling speakers, but the premium system (not on my car and an expensive extra) sounds very much better.

Bodywork fit and finish is good but not exceptional and the pearlescent paint is evenly applied but without the quality of, say, an Audi.

Dealer and manufacturer support is questionable. Volvo dealers seem to have a first resort of clearing fault (DTCS) codes and the underlying faults are left to recur - causing much frustration. There is a resgned acceptance that modern Volvos need constant and expensive maintenance.

Very disappointing.

Lastniki D5 - kakšna pripomba?
(Prav bi mi prišla, glede na to, da je v ožji konkurenci mojega skorajšnjega nakupa XC-70 D5.
Lp, O.

[ Uredi 21 maj 2007, 21:46 ]
Na vrh
AljAž
21 maj 2007, 21:51
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
V pomoč: splošna debata o D5 motorjih.
Na vrh
AljAž
21 maj 2007, 22:09
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
Večina tele kritike leti na avto, ne na motor. Mislim da je avtor tiščal tale D5 že od kar je bil nov, ker drugače ne vem kako bi mu toliko pil in delal težave.
Sicer pa D5 v mojem avtu(spodaj) dela odlično-kljub 260oookm. Lahko bi rekel, da je najboljši diesel motor, kar sem jih probal. Ni glasen- folk, ki se ne spozna na avte in se vozi z menoj (pa ne mislim na bjond p.p.:) misli da je bencinar, "potegne" super, porabi pa meni med 6 in 7l/100km. Avtorju članka je V70 preračunano pil slabih 10l/100km na začetku-s čimer je verjetno uničil diesla, sedaj pa dobrih 8, se pravi precej!

V "žlahti" imamo tudi XC70D5, automatik, ki pa pije malo več-med 9 in 10. Problem pri dieselih je, ker ne veš kako ga je prejšnji lastnik vozil (beri uničil).

[ Uredi 21 maj 2007, 22:51 ]
Na vrh
S60R-Ocean Race
22 maj 2007, 00:03
Član #22
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 00:30
Objav: 1418
Ma na internetu imaš polno takšnih bedarij. Predvsem kakšni modeli, ki zagovarjajo npr. Subaru ( v tem primeru recimo Forester ) in šimfajo vso konkurenco povprek itd... Mislim, da V70 ne bi bil narejen dobro...Haloo?? Potem pa res ne vem če bi se tale tip vsedel v kakšnega Forda, ki ga omenja. Tam so materiali plastike in vsega ostalega slabši kot pa materiali iz katerih so lego kocke. Da res ne govorimo o Subarujih, Renaultih, skoraj vseh Japoncih itd... Ravno v vsakem testu serije volvov S60/V70 so hvalili, kakšni kakovostni in dobri materiali so bili izbrani in kako dobro je avto izdelan tako da res ne vem kako se mu je Volvo zameril. Morda ima njegov sosed novega in je fauš hehehe
Pa še vse napake, ki jih naj bi imel. To bi moralo biti skoraj kozmično naključje da bi to bilo res. D5 je eden najboljših, najvzdržljivejših in najmanj pokvarljivih dizel motorjev na trgu danes. Ni čudno, da je Volvo tale motor razvijal tako dolgo. Saj dobro da ga je, ker rezultati so presenetljivi in motor dodelan v nulo. No, da napišem malo stavkov, ki so bili uporabljeni v slovenskih ali tujih moto revijah prav o seriji S60/V70 D5:

"Dizelski petvaljnik zmore 163 konjskih moči in 340 Nm, svoje zmogljivosti pa zelo rad pokaže. Avto je s tem motorjem hiter, višja moč v primerjavi z bolj pogostimi dvolitrskimi štirivaljnimi turbodizli z močjo med 120 in 140 KM pa je precej občutna. Doseganje visokih hitrosti (tudi najvišje) je otročje lahkotno, tudi potem, ko morate na avtocesti pred kom hipno zavreti, hitro spet ulovite visokohitrostni tempo. Teče gladko in ima prijeten zvok (a vam ga Švedi nočejo pustiti poslušati ...). Zaradi zmogljivosti pa nismo bili razočarani niti nad porabo goriva, ki tako znaša slabih osem litrov na sto kilometrov (kar je nekako liter in pol več kot navajajo). Po naših meritvah bi tako avtonomija morala biti slabih devetsto kilometrov - to se zdi prijazno za uporabo."

"Spredaj pa je počutje imenitno, udobno, prefinjeno ... Ergonomija je zelo dobra, vse je tako kot mora biti ..."


"Sedel sem se v udoben sedež, oblečen v kakovostno, mehko usnje in spoznal, da je voznikov položaj zelo dobro zasnovan. Položaj pedal, volanskega obroča in kratke prestavne ročice mi je ugajal. Masivna armaturna plošča in široka sredinska konzola sta mi vlili občutek varnosti in toplega zavetja, malo manj pa sem bil navdušen nad sivino notranjosti, ki so jo za malenkost poživili vsavki lesa. Notranja obdelava deluje na visokem nivoju. Pognal sem motor in bil pozitivno presenečen nad mirnim vžigom brez stresanja, tihim tekom in vibracijami, ki jih… nisem čutil!"

"hitrost 210 km/h in pospešek do 100 km/h v 9,5 sekunde. Prav nič dizelsko ne zgledajo ti podatki, že skoraj športno? Pa še lep zvok ima ta petvaljnik: globok in grgrajoč! Se že veselim daljšega druženja."

AVTOMAGAZIN:
»Dizelski motorji so glasni, nezmogljivi, predvsem pa me motijo oblaki dima, ki se valijo iz izpušne cevi.« Trditve, v katere sem verjel še nedavno tega. A presenetljiv napredek teh motorjev v zadnjih letih je kriv, da sem se - zopet - moral ugrizniti v jezik in priznati svojo napako. Mea culpa. »To ni res, besede vzamem nazaj!« sem skesano priznal po vožnji z Volvom S60 D5. Skesano? Pravzaprav ne. Prej navdušeno!


"Vožnja z volvom V70 je tiha in udobna, avto že po prvih kilometrih daje vtis zanesljivosti in varnosti. Omejitve hitrosti so znova bolj aktualne, zato smo precej uporabljali tempomat, katerega stikala na volanu so pregledna in enostavno uporabna. Števec se ne zlaže preveč, če je nastavljen na 50, se "vi vozite" 47 km/h. Doplačilni avtomatski menjalnik deluje mehko"

"Volvo je posebnež, ki tudi v karavanski različici ne more iz svoje kože in se cenovno ne ozira kaj prida na razredne tekmece. Poudarja pač svoje varnostne značilnosti in na mrzlem severu preizkušene kvalitete. V70 piha na duše posebne skupine fanov, ki se spoh ne menijo za športne izstrelke, ampak cenijo lastnosti, ki pritičejo švedskemu jeklu. V70 piha tudi na nostalgične duše in ima med materiali celo zajeten kos lesa (prva "paluba" prtljažnika). Posebnost modela V70 pa je tolikšna raznolikost opreme, da pri Volvu dejansko povsem govorijo kar o izdelavi vozila po naročilu, po meri (željah) naročnika. Cena z vsemi dodatki ni majhna, toda za ta denar dobite zelo kakovsten avto."

Tako da lepo prosim ne več s takšnimi bedarijami okoli D5 motorjev ter podobnim "šundom", ki ga je na internetu na tone. In mislim da se s prav vsemi članki tukaj vsi vozniki S60/V70 strinjamo, predvsem pa tisti, ki imamo D5 motorje pa neglede ali v S40, S60, V70, S80 ali XC90.

In glede na to, da sem XC70 D5 vozil in ga do dobra stestiral lahko rečem kot tudi za vse ostale D5 rakete neglede ali je S60 XC70, V70 ali S80. DA, RES SO TAKO DOBRI!






[ Uredi 22 maj 2007, 00:15 ]
Na vrh
Ovlov
23 maj 2007, 10:34
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
Hmmm ... vse bolj se mi zdi, da je nakup novega ali pa rabljenega (novejšega) V70 / XC 70 podoben (ruski) ruleti. Poglejmo še tole:

An update on my previous comment that I stated about my V70.
After 45000 miles, a part of the engine management system has been replaced along with 4 link rods, hand brake failed, cover for fuel lines fell off on motorway, Passenger window going down on its own, car running on 4 cylinders, temp gauge giving faulse readings, car been for software updates this resulting in poor fuel economy, car starting without turning the key while in the ignition, airbag light coming on for no reason, rear windows jamming, CD player malfunction resulting in CD player being sent to Sweden still don't have my CD`s back after 4 months, cruise control not working, car going into safe mode resulting in loss of power, car recalled for safety recall something to do with turbo, and finally car has been to dealer 23 times in just over a year.
I bought this car in Sept 2005 for my work, I have lost quite a few days of work, the dealer in Glasgow still says the car has no problems HA HA HA!!!

Moj prvi volvo je bil 360 GLE (117 KM, motor isti kot pri seriji 740/940), lep grafitno siv, seveda se je valjal skozi ovinke (a sem npr. na avstrijskih vijugah proti Ljubelju vseeno lahko našišal vse živo), sedeži tradicionalno odlični, motor je zanesljivo, skoraj po dizlovsko grgral - predvsem pa: ko sem ga pri 250.000 km prodal, je imel za sabo 2 zamenjani žarnici, NOBENEGA popravila, še prve brezhibne amortizerje (in seveda redne, za današnje pojme smešno poceni servise). Vmes sem (za "štrapac" oz. za lifranje gradbenega materiala) za ca. pol leta nabavil še 142-tko z ameriškimi odbijači in 380.000 km. Voz je letel ko sneta sekira, imel je krasno prestavno ročico, dolgo, ukrivljeno in visoko kakor pri traktorju, sedeži po vseh tistih kilometrih so bili še vedno 3X boljši kot pri večini novih kripah drugih znamk, obrnil se je kljub velikosti skoraj na mestu, z njim sem prevozil ca. 35.000 km, stroškov razen za olje in bencin: 0. No, potem je prišel na vrsto tretji (ki ga imam še dandanašnji): 850 GLT 2.5 20 V karavan, l. 1994, takisto lep, grafitno siv. Ta naj bi pri hiši ostal "za vekomaj": združuje vse lepote avtomobilističnega sveta: udobje, prostornost, uporabnost, agilnost, zanesljivost, varnost, dizajn (za moje pojme vrh volvovega oblikovanja) in razmeroma skromno porabo (med 8-9 l). Po 230.000 km lahko rečem samo: klanjam se. Edino popravilo, ki sem ga imel, je bila klima (2X). Zamenjali so na njem (razen olja, filtrov in svečk) le en končnik (za 4 jurje) in prednje zavorne obloge (diski, amortizerji, katalizator ipd. je še vse originalno in brezhibno). Zadeva vžiga, še preden obrnem ključ do konca ... Skratka, nehvaležnež sem se pred nedavnim (najbrž pod vplivom prijatelja, ki si je nabavil rabljenega XC 70 2.4 T) začel spogledovati z idejo, da bi si tudi jaz vendarle nabavil kaj bolj svežega. In sem stopil k Interclaasu ogledat si in preskusit V50. Zadeva je bila 2.0 D in je presenetljivo dobro pospeševala (čeprav z rahlim zamikom) - vse ostalo pa .... Sedeži kljub vsej hvali v testih najslabši, kar jih je volvo kdaj naredil (preozka in prekratka sedala s premalo bočne opore); motorček kljub nasprotnim ocenam za moja ošesa daleko prehrupen, volan iz cenene, trde plastike, dizajn armature sicer na visoki ravni in izviren, a za moj okus turoben in dolgočasen, počutje kljub zunanjim meram utesnjeno ... skratka, hvala lepa, to je druga (ali tretja) volvova liga, če mene vprašate. No, in je potem naneslo, da sem se presedel v rabljenega XC70 D5, ki ga tamkaj prodajajo (poreklo: Italija). Prevoženih 121.000 km, avto na zunaj in znotraj dejansko kot nov (še motor so zloščili, da je kakor iz tovarne), cena ca. 23.000 EUR, resnično lep primerek, biserno črn, notri krem usnje ... No, da vidimo ... in smo se odpeljali ... Prvič sem vozil avtomatiko - mogoče sodim prezgodaj, ampak zadeva mi ni preveč všeč: pri zmernem tiščanju plina nikamor ne gre (človek bi pričakoval, da bo ravno tako poskočil, le prestavljal bo pri nižjih vrtljajih), če pa pritisneš na plin, začne terati v visoke vrtljaje ... no, ampak tega se najbrž navadiš. Sedenje je tu seveda prva liga, takisto počutje (čeprav je kabina presenetljivo utesnjena), vse drugo pa ... Kdo je rekel, da je D5 tih motor? Ne samo, da je presenetljivo hrupen (čeprav seveda ne tako kakor pri V 50 D 2.0), tudi prav nič lepe štime nima. Glede tega dam čisto prav v prvem postu citiranemu (angleškemu) kritiku. Dilema ali nov V50 ali takle rabljen XC 70 je seveda v hipu odpadla (v prid slednjemu jasno), ampak potem so prikapljale razne dileme: če se reči začnejo zapletati (beri kvariti) ... hm ...Tu je najprej motor (Aljaž ima še kako prav, ko opozarja na delikatnost rabljenih dizlov) ... pa avtomatika ... pa turbina ... pa 4 WD ... komplicirana elektronika ... in človek se nazadnje vpraša, ali je res pametno rediti makino, katere vzdrževanje in eventualna popravila te utegnejo v nekaj letih stati toliko, kot si dal za avto .... No ja, in s takimi oblačnimi mislimi sem se nazadnje presedel v svojega dobrega starega zvestega karavana - in šele po nekaj kilometrih sem se zavedel, kako lepo se pravzaprav peljem v svojih udobnih usnjenih črnih sedežih in kako lepo poje tistih pet bencinskih cilindrov spredaj. In bil sem potolažen in trdno odločen, da neham siliti v nesrečo .......... Dokler nisem včeraj v Lescah spet videl enega XC70. Tudi ta je bil briljantno črn, očitno turbo bencinar, resnično slasten ... hm, mogoče bo pa v kratkem na prodaj ?? .....
Na vrh
AljAž
23 maj 2007, 12:27
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
Hja kaj naj še rečem. Kupi ga samo če pač poznaš bivšega lastnika. Druge garancije ni, pa še ta ni povsem zanesljiva.
Na vrh
rdečs40
23 maj 2007, 16:11
Član #50
Prijavljen dne: 14 nov 2006, 11:25
Objav: 382
Mogoče samo dva stvari, če smem.
Je bil dizel hladen????Dokler se ne segrejejo vsi precej ropotajo.
Zvok, ki ga proizvaja 2.5 20V motor je pomoje nekaj najlepšega in kaj takšnega ne boš doživel pri še tako dovršenem dizlu.
Drugače je pa XC70 2.4T tud alternativa???Daš na plin pa je!Leti ko raketa, pelješ se pa kot grof???
Na vrh
Ovlov
23 maj 2007, 17:03
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
Ja, najprej je bil hladen, potem pa topel ... in nazadnje vroč - a je še vedno proizvajal (za moja razvajena ušesa mogoče) precej robat zvok... Sicer pa tale D5 motorček po mojem najbolj paše v S60, za karavane pa ga je vseeno majčkeno premalo skupaj. Vsaj pri XC-ju bi si želel malo več tiščanja v hrbet... No ja, potem sem, zgolj iz firbca probal še praktično edinega bencinarja (2.5 20V, 170 KM) V70, ki je trenutno na prodaj na avtonetu: avto je res kot nov, (čeprav s 180 K prevoženimi), lastnik jako simpatičen, vesten in vsega zaupanja vreden (komplet računov za servise) ... a glej čudo, mašinca ni pa ni potegnila oz. je potegnila precej slabše kot pri moji 850-ki, čeprav je enaka ... in kar je bilo še bolj čudno, niti sledu o tistem plemenitem zvoku, ki ga proizvaja "moj stari"... No, potem sem prebral še tisti članek v zadnji Delovi prilogi Na kolesih o tem, kako bo biodizel uničeval nove mašine ... tako da res nimam pojma, kaj bi: obdržal starega (in ga počasi prekvalificiral v starodobnika) ali počakal na CX70 2.4T, če se bo kakšen skuliran od kod prikazal... In ga predelal na plin seveda ...
Na vrh
AljAž
23 maj 2007, 19:48
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
Moj D5 ima precej lep zvok ko se ogreje-se točno sliši da je pet valjnik. Pri pospeševanjih pa preide v nekaj med glasnim šumenje oz. piskanjem. Lepo.

Tudi jaz se vedno ko pomislim na kak novejši avto vprašam, če mi bo vsaj približno tako dobro ali (naj bi) bolje služil kot tale. Pa zaenkrat še nisem dobil pritrdilnega odgovora.
Na vrh
S60R-Ocean Race
23 maj 2007, 23:37
Član #22
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 00:30
Objav: 1418
Glede avtomatike je tako. Daj enemu Američanu vozit šalterja pa bo enakega mnenja kot ti za avtomatik, ker ga ne znaš vozit. Tudi na avtomatiko se je še kako potrebno navaditi. Jaz sem v svojem D5 za to potreboval malo več kot teden, da sem lahko rekel da vem kje lahko potegnem, kje vleče, kje menjava in kako z njim. Kako lahko bi le lahko rekli, da D5 ni dovolj za karavane, če pa vleče XC90 haloo?? Ne bi rekel, da bi bil karavan občutno težji ( manj kot 100 kilogramov ali če primerjamo polni tank ter nakup v merkatorju pa ne mi rečt, da to občutiš ) Da D5 ne bi lepil v sedež? Verjetno je krivo to, ker ne znaš voziti avtomatika in ne veš kaj je kickdown in nisi vajen postopnega doziranja plina ter obvladanja vožnje v "manual modu". Vse to botruje tvojim ugotovitvam zato še enkrat ponavljam avtomatika je potrebno znat vozit ter se na njega navadit. Naslednje poglavje je glasnost D5. To je do sedaj najtišji dizel s katerim sem se vozil in to lahko potrdijo še kar nekateri člani, ki imajo s tem izkušnje ( se pravi da si izmišljujejo tudi v vseh avto-moto revijah kjer hvalijo kako tih je tale dizel ) Naslednje poglavje je zvok D5. Prosim idi se peljat s passatom TDI pa potem še s kakšno Toyoto, Hondo dCiTcicxyfki pa potem sodit, kakšen zvok ima napram ostalim. Se pridružujem Aljažu, ki je povedal, da ima značilen zvok pet cilindraša, ki ima kljub temu da je dizel izredno lep zvok. Glede utesnjenosti kabine...Pa lepo prosim no...raje ne bi komentiral. Znotraj imajo serije S60/V70 daleč največ prostora kakšna utesnjenost le??? No, verjamem če še poseduješ zraven 850-ke tudi Hummerja ali kakšen mini-bus samo potem pa primerjava res ni več realna. In če kupuješ avto z neko fobijo in prepričanjem, da se ti bo nekaj pokvarilo ga raje ne vzami. Če kupiš vozilo novo je novo če pa je rabljeno je pač gambling ki se splača, nekateri pač nasrkajo. In prebiranje o teh okvarah na internetu prav škodi celotni predstavi o tem avtomobilu ali kar celotni znamki. Za pravo informacijo se to vpraša na servisu. In kaj od elektronike bo "crknilo"? Kaj od sistema AWD pa se lahko pokvari? Moraš poznati princip delovanja in potem ti postane jasno, da se pokvariti nima kaj. O tem sem spraševal na uradnem servisu vodjo servisnega oddelka in povedal mi je da v vseh letih še ne beležijo okvare sistema AWD. Avtomatika se lahko pokvar samo iz razloga nemarnosti ter izvajanja bedarij po cesti. Se pravi neredno vzdrževanje menjalnika ki pravtako potrebuje zamenjave olja itd... ter forsiranje in skozi gas do konca ( kar sicer dizlom ne škodi toliko kot bencinarjem zaradi tega, ker se vrtijo z manjšimi obrati ) in seveda največji strup za avt. menjalnik je pa čipanje motorja. In tudi za D5 pravijo na servisu da so izredno hvaležni motorji in ne beležijo nasploh kakršnihkoli okvar ali ostalih neprijetnosti. Okvarae turbine se pa skoraj v 99% primerov zgodijo zaradi voznikove nevednosti o tem sklopu v motorju. Se pravi da se motorja ne turira, dokler ni do dobra ogret in po turiranju ter daljših vožnjah ( predvsem po AC ) se MORA pustit motor teči vsaj eno minuto ( jaz pustim 3 ). In pridemo do neke ugotovitve, da če vzamemo avto z glavo v roke takorekoč skoraj nič ne more biti narobe.
Glede rabljenega vozila je pa takole. Strokovnjaka zraven peljati, da presodi v kakšnem stanju je motor ( predvidevam da v tem avtu zelo slab, saj si prišel do zelo čudnih ugotovitev: glasen, pospeški ) ter menjalnik ( predvsem barva olja, razna cukanja, trzanja ). In če je to vredu pogojeno še z dodatnimi stvarmi veselo v nakup.

p.s.: pa še na skoraj vse stvari iz tistega nagleškega posta bi se lahko obesil, pa se raje ne bom, ker je vse napisano neskladno in nelogično recimo kako poteka zamenjava CD changerja...ajoooj sent back to Sweden jaoo oni nimajo nič s tem, cd-je pa dobiš ven ko ti na servisu odmontirajo changer ...res raje ne bom več...

[ Uredi 23 maj 2007, 23:43 ]
Na vrh
volvo5er
24 maj 2007, 00:36
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:24
Lokacija: Ljubljana Bežigrad
Objav: 1142
Sicer se več ali manj strinjam s tem kar je napisal S60R OR ampak vendarle:

XC70 D5 automatik ni nikakršna raketa, pospešek že čutiš (zaradi turbine), da bi bil pa avto hiter pa tudi ni res (no nepremičnina ravno ni), zvok D5 (predvsem neogretega in zvok ki se ga sliši zunaj, ne v kabini) sicer sam po sebi za dizlaša ni slab, je pa proti 2.5 20V katastrofalen. In tudi je res, da imaš, glede na 850, v tem avtu občutek utesnjenosti (čeprav se v resnici po prostornosti ne razlikujeta bistveno). Avtomatika pa raje ne bi komentiral, ker je moje mnenje že znano, tako kot jih ti zagovarjaš tako jim jaz nasprotujem (ga moraš znati voziti, jah mogoče je kaj na tem, ampak vseeno se pač s klasičnim avtomatikom tudi z možnostjo ročnega pretikanja vseeno ne da tako "lepo" voziti kot z ročnim menjalnikom, jasno pa je, da moraš tudi in predvsem avto z ročnim menjalnikom znati voziti in posledično tudi prestavljati)

[ Uredi 24 maj 2007, 00:36 ]
Na vrh
samos1111
24 maj 2007, 10:43
Član #264
Prijavljen dne: 29 mar 2007, 09:03
Objav: 71
Sem nedavno skakal okrog hendlerjev z rabljenimi avti in bi dodal, da tisto kar vidiš pri njih nikakor niso povprečni rabljeni avti. Vsi tile dilerji po vrsti so mojstri v iskanju najhujših bargainov po Italiji in ostali Evropi. V najboljšem primeru dobiš dobro ohranjen avto s prestavljenimi kilometri (včasih jih ob pregledu na servisu celo zalotijo, ker se Avtoelektrika ipd na prestavljanje Volvo števcev ne spozna tolk dobro :>>>). So pa tudi cene ponavadi temu primerno nižje kot v nemških oglasih, v bistvu se trgovci samo prilagajajo zahtevam trga (hočem tri leta star avto s 100000km za tretjino cene novega), no te prakse nikakor ne zagovarjam.
Strašno tih ni, posebej ne pri pri počasni vožnji, ampak prav hrupen pa tudi ne.
Na vrh
grimreaper
24 maj 2007, 11:27
Član #28
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 09:27
Objav: 608
5er, pretpostavljam da je i moja 850ka utvrdila tvoj stav o automaticima hehe
Na vrh
Ovlov
24 maj 2007, 12:35
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
Ocean, v svoji sicer hvalevredni vnemi si si dovolil spodrsljaj, ki bi te v kakšnem bolj elitnem volvo klubu stal članstva: primerjati volvov motor s pasatovim, toyotinim...???? "Halooo?" Jaz sem pa mislil, da spadamo v drugačno družbo (mercedes, bmw) ... Če bi resno jemal pasate in podobne lojtrske vozove, ne bi že dobrih dvajset let vozil volva. Sicer pa je glede poglavitnih reči namesto mene lepo odgovoril že Volvo5er: utesnjenost se seveda čuti v primerjavi z 850, ne z bolho, glede avtomatike pa sem že sam napisal, da je to stvar ki se je pač navadiš (kot se človek nasploh navadi vsega, tako dobrega kot slabega), ni pa po prvih vtisih ravno to, česar bi se tako strašno želel navaditi - čeprav topogledno nimam predsodkov in puščam zadevo "odprto"). Še par stvari: glede zmogljivosti: XC70 je dvesto (200) kil težji od S60. Glede kvalitete, zanesljivosti itd.: sam se imam za volvo fena (razen volva bi imel v garaži samo še aston martina), pa vseeno bolj verjamem tipom, ki so si volva kupili in bili nad njim razočarani kakor slepim privržencem, ki ga hvalijo, tudi če ga vsak dan lifrajo k mehaniku. Po internetu res kroži vse mogoče - ampak navsezadnje to počnejo tudi naši posti, a ne? (Mimgrede: oglej si "reliability index" za zadnje letnike V70: razlikujejo se kakor vinski letniki: letnik 2004 je očitno popoln flop - z resnejšimi okvarami motorja vred!) Kot že rekši, sem zvest volvak - ampak, jebiga, odkar razmišljam, da bi si kupil kaj novejšega, doživljam frustracijo ... glede na to, kaj vidim, slišim, berem in vozim. In tole temo sem odprl zato, ker bi rad vedel, kakšne so kaj izkušnje drugih, da bi se lažje odločil (me pač zanimajo vsi pro et contra)... Ja, tudi sam sem se že razprašal pri serviserjih (in dobil dokaj različne informacije) - vsi pa se strinjajo v enem: zadnji zares solidni in tisti "pravi" volvo-volvo modeli (tj. zanesljivi, "built-to-last") so bili iz serije 700/900, deloma še 850 ... potem pa ... hmmm ... jasno, čudež bi bil, če tudi volvo ne bi vsaj malo podlegel globalizacijski fast-food filozofiji - ampak lepo bi bilo, če bi bilo tega čim manj... No ja, dosti zaenkrat. Bom raziskoval še naprej (in poročal). Če zasledim kakšen obetaven komad, te pa seveda vabim, Ocean, da greš z mano in ga podvržeš svojemu nezmotljivemu softveru ...
Na vrh
AljAž
24 maj 2007, 13:36
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
No, mislim da se čedalje bolj oddaljujemo od bistva debate- odločitvi za XC70 iz kakršnih koli že razlogov. Mislim, da se je tvoja naklonjenost do tega modela (pa kakorkoli motoriziran že bil), prenehala hkrati s tole debato (moje osebno mnenje glede na prebrano). D5 je super motor, več kot opisati (kar smo več ali manj vsi tu že naredili), ti ne moremo. Pospešek od 0-100pod 10s za tono in pol težak S80, poraba med 6 in 7L/100km in 260ooo prevoženih kilometrov brez kakršnihkoli zamenjav in popravil, so dovolj zgovorni podatki iz prve roke.

Zatorej Ovlov, če dovoliš, še dva reka:

1. Bolj kot se bojiš, da se ti nekaj pripeti, bolj zagotovo se ti bo to tudi zgodilo!
2. Zmagovalnega konja (mislim, da je zate 850) se ne menja.


In moj konkreten nasvet:

Nakupa XC70 ti ne svetujem, pa čeprav se mi to zdi super avto.
Na vrh
Blaž
24 maj 2007, 13:57
Član #7
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 16:31
Objav: 1283
No tukaj pa bom aljažu oporekal!

Ne vem, zakaj bi odsvetoval nakup !?
Se mi zdi nesmiselno, ker avto je zlo zlo dober, pa kakorkoli ga obrneš, zdej pa komu je vizuelano (recimo) všeč je pa druga zgodba!

Vsekakor bi se tudi sam z lahkoto odločil za nakup tega modela, druga stvar pa so napake in problemi, ki jih pač nekateri potencirajo.
Vsak avto, pa naj bo nov ali star je kvarljiv, kako, pa je malo odvisno od sreče in pa od tega kako ''pošteni'' so prodjalci, pa naj bo to oseba ali firma, ki ga prodaja.

Moje mnenje je, da se vsak avto lahko pokvari, je pa dejstvo, da če se kdo razpiše, je potem po večini to o slabih stvareh in težavah, saj če je nekaj dobro je to samoumevno in zanemarljivo!

D5 pa je po moje zelo dober motor, če sem že zadovoljen s TDIjem, bi bil z D5 še bolj!

Vsekakor pa tebi Ovlov želim uspešen nakup!

P.S.
Glede ''built to last'' Volvotov pa se bom strinjal z Ovlovom, ampak kateri avtomobili pa so dan današnji narejeni tako - vsa elektronika in pomagala - več stvari = več možnosti okvar!
Na vrh
grimreaper
24 maj 2007, 15:09
Član #28
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 09:27
Objav: 608
Ovlov je napisal(a): ...

Ocean, v svoji sicer hvalevredni vnemi si si dovolil spodrsljaj, ki bi te v kakšnem bolj elitnem volvo klubu stal članstva: primerjati volvov motor s pasatovim, toyotinim...???? "Halooo?" Jaz sem pa mislil, da spadamo v drugačno družbo (mercedes, bmw) ... Če bi resno jemal pasate in podobne lojtrske vozove, ne bi že dobrih dvajset let vozil volva.


Danas vise nije tehnika ono kaj odvaja elitni od "manje elitnih" razreda i rec da je Passat ili Avensis los auto ipak nije ozbiljno.
Na vrh
S60R-Ocean Race
24 maj 2007, 15:29
Član #22
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 00:30
Objav: 1418
Ovlov je napisal(a): ...

Ocean, v svoji sicer hvalevredni vnemi si si dovolil spodrsljaj, ki bi te v kakšnem bolj elitnem volvo klubu stal članstva: primerjati volvov motor s pasatovim, toyotinim...???? "Halooo?"


Če nisi sposoben razumeti karikirane primerjave, jaz ne morem pomagati. Se pa pridrožujem grimreaperjevemu postu. Ni pa nobene razlike če bi ti rekel naj greš poizkusiti Mercedesov 200CDi ali BMW x20d saj so vsi motorji common rail, in so med seboj konkurentni. In čemu, če tudi bi podal primerjavo ne bi smel primerjati nekega motorja z drugim? Kar bi pa naj mene stalo članstva, si pa zadnji ki bo to komentiral in še enkrat lahko na veliko povdarim da so vsi motorji med seboj konkurentni pravtako Toyotin, ki je bil celo izbran za najboljši commonrail dizel na trgu. Nekega prekomernega patriotizma pa ne bom širil, ker sem eden tistih uporabnikov, ki vem, da Volvo ni najboljši avto in da obstajajo tudi drugi eni slabši, eni pa vsaj toliko dobri. Aja pa da mi spadamo v drugačno družbo ( Mercedes, BMW )??!! To pa je nekaj novega, še malo pa bom si res kupil Saaba. Tako by the way Volvo niti noče spadati v "družbo" BMW in Mercedes temveč je nekaj svojstvenega, nekaj, kar se niti ne primerja, nekaj, česar vsi ne razumejo in mislim da ne razumeš niti ti, ki primerjaš ti dve znamki z Volvom. Izgleda, da bistva "VOLVO" nekako ne razumeš.

[ Uredi 24 maj 2007, 15:30 ]
Na vrh
AljAž
24 maj 2007, 15:42
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767


Se strinjam glede bistva o znamki Volvo. Pač je nekaj drugega.

Sicer pa umirite svoje konje! Poizkusimo se držati teme -nakup XC70- za/proti/nasveti!

Na vrh
volvo5er
24 maj 2007, 15:45
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:24
Lokacija: Ljubljana Bežigrad
Objav: 1142
grimreaper je napisal(a): ...

5er, pretpostavljam da je i moja 850ka utvrdila tvoj stav o automaticima hehe



nasportno, prišel sem do ugotovitve, da so avtomatiki odlični.......









.......za dedke ki vozijo dizle ;)


in glede na to da se mi ne zdiš niti dedek niti ne voziš dizla (daleč od tega), ti že iščem ročni menjalnik za zamnjavo za avtomatika
Na vrh
grimreaper
24 maj 2007, 16:18
Član #28
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 09:27
Objav: 608
Radije ti proucavaj kako se mijenja mjenjac, M56icu vec tak i tak imas :-D

Da se vratimo na temu. Vozio sam u par navrata D5icu i mene je motor odusevio. Vlasnik tvrdi da mu pri istom koristenju D5 trosi 3L manje od 2.5T (u oba slucaja je bilo rijeci o V70), kaj nije malo. Ono kaj je mene ugodno iznenadilo je da moment nije rasporedjen unutar 500rpm, vec motor prilicno lijepo vuce i do 4000. Vjerujem da bi i u XC70 motor bio sasvim solidan. Naravno, ne treba ocekivat cuda, ali mislim da ne bi bio los.

Kaj se tice izrdzljivosti, pogledajte malo ponudu D5ica u svedskoj. S obzirom da ih gotovo iskljucivo koriste taxisti, nije rijetko nac primjerke i sa vise od 500k km.
Na vrh
Ovlov
25 maj 2007, 09:16
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
@ Aljaž:
Hm, vse kaže, da si mojo pisarijo malce prehitro bral: XC70 ne le da ostaja v igri, ampak je absolutni favorit: če bom torej šel v nakup, bo to prav ta model (po možnosti turbo bencinar, pa tudi D5 še ni odpisan). Ne vem, odkod ti vtis o moji nenaklonjenosti ... Pa tudi kar se bistva debate tiče, se nekako ne morem strinjati s tabo: ne gre za odločitev za XC70 (nikjer nisem izpostavil dileme ali XC ali V), ampak se je tale debata o tem, kaj kupiti, če sploh kupiti, dotaknila več drugih tem in dilem (kar se mi sploh ne zdi slabo): dizel ali bencin, avtomatika ali ročni menjalnik, vprašanje kvalitete, vprašanje smiselnosti nakupa novega itd ... Kot že rekši, sem se znašel pred odločitvijo in določenimi dilemami, ki sem ji tule obelodanil, računajoč na vašo pomoč. Navsezadnje, "that's what friends are for". Še toliko bolj, ker mislim, da se vsi prej ali slej znajdemo pred podobnimi odločitvami in dilemami, in takrat nam izkušnje in mnenja drugih še kako prav pridejo (čeprav jih seveda vedno jemlješ z zrncem soli). Zato se mi zdi tista rahlo emocionalna komponenta v tvojem zadnjem odgovoru majčkeno odveč. Pač pa sem ti toliko bolj hvaležen za posredovanje tvojih izkušenj s S80 D5, ki so mi vsekakor v pomoč in ki jih bom seveda z veseljem upošteval.


@ Blaž:
Zakaj mi Aljaž odsvetuje nakup "avta, ki se mu zdi super", je tudi meni uganka - sumim ga, da je majčkeno užaljen. Strinjam se s tabo v vsem, tudi glede subjektivnosti ocen (poudarjanje negativnih plati pri nekaterih razočarancih) ... a čim več tovrstnega materiala zbereš, tem lažja je odločitev (še pred kratkim npr. nisem vedel, da je nakup letnika 2004 podoben ruski ruleti, nakup letnika 2003 pa jack-pot); nekaj najbrž pove tudi podatek, da recimo T5 hvalijo tako rekoč vsi, pri D5 pa so mnenja močno deljena, izkušnje pa ekstremno nasprotujoče si ...
Kar se tiče "build to last": kvaliteta materiala seveda ni vse - če bi bila, bi presedlal na japonce - ampak kakšno malenkost je pa že dobro vedeti, a ne? Lepa ti hvala tudi za dobre želje glede nakupa in lep pozdrav, O.


@greamriper

Hvala tudi tebi za mnenje o D5 (kar se tiče primerjave med porabo 2.5T in D5, sploh ne bi bilo debate, če ne bi imel v načrtu predelave na plin: pri prijatelju, ki si je to ravnokar omislil na XC70 2.4T, ta reč prekrasno deluje (in šumlja). Hvala tudi za sugestije v zvezi s švedskimi taksisti ... Lp


@OceanRace

Spoštovani gospod Race,
dokler nisem spoznal vas, sem živel v temi. Šele vaše pismo mi je odprlo oči, in videl sem in končno razumel: volvo je resnično nekaj posebnega, "svojskega": poleg drugih otipljivih kvalitet uteleša vse tiste, dandanašnji čedalje redkejše človeške vrline: razumnost, neodvisnost duha, elegantno vzvišenost, aristokratsko zadržanost, humorno distanco, strpnost in še kaj. Ker naj bi se s podobnimi vrlinami kajpada dičili tudi lastniki volvov, se ne morem znebiti vtisa, da ste vi, gospod Race, vsaj če sodim po jeznoritosti in bolestno agresivnem tonu vašega pisanja, ravnokar pribežali najmanj iz tabora audistov - in se boste po logiki stvari tja prej ali slej tudi vrnili. Polovico tega, kar sem v prejšnjih pismih napisal, bi razumeli, če bi premogli kanček humorja, drugo polovico, če bi premogli kanček razuma. Da v vas ni ne enega ne drugega, vam ne zamerim - ne odpustim pa vam vaše neotesanosti in žaljivega podtikanja (v zvezi z omembo mercedesa in bmw). Zatorej pričakujem, da se boste, če je v vas količkaj časti, odzvali moji zahtevi po zadoščenju in prišli jutri, 26. maja, ob 5. uri zjutraj v spremstvu sekundanta k tivolskemu ribniku. Orožje izberite sami.
Z odličnim spoštovanjem vaš
Nikolaj Nikolajevič Ovlov
Na vrh
volvo5er
25 maj 2007, 09:35
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 21:24
Lokacija: Ljubljana Bežigrad
Objav: 1142
Glede na napisano, je vsaj zame zmagovalna kombinacija XC70 2.5T letnik 2003 z ročnim menjalnikom predelan na plin in s čim več opreme
Na vrh
Blaž
25 maj 2007, 09:54
Član #7
Prijavljen dne: 12 nov 2006, 16:31
Objav: 1283
@Ovlov

Mislim da tuki ni noben užaljen, vsaj kolk ga poznam, AljAž ni!

Kanček humorja, ki ga je potrebno razbrati iz postov pa nobenemu odd nas ne bi škodil!

Ostajam pri zaključku in mnenju, da je avto dober neglede na vse, lahko pa se zmenmo enkrat, pa se dobimo in ''sprobamo'' skupaj enkrat te mašince - mojga TDIja pa AljAževega ali pa Orjevega D5, pa bo odločitev padla!

Čeprav kot si napisal si se nekako že odločil, samo dobro ohranjeno primerek najdeš in je tvoj!

@Vsi: Dejmo lepo in kulturno debatirat, pa dopustit tudi mnenje drugim, ki ga ima vsak svojega!
Na vrh
Ovlov
25 maj 2007, 10:13
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
@ volvo5er

Tako je (v igri ostaja tudi varianta z avtomatiko). Če boš kakšnega zasledil, se toplo priporočam!

@Blaž

Se podpišem pod tvoj post!
Na vrh
S60R-Ocean Race
25 maj 2007, 13:09
Član #22
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 00:30
Objav: 1418
Offtopic: K ribniku pridem z Mossbergom 590 in Smith & Wesson Modelom 29

V kolikor sem pa jaz slišal o modelih 2004 in naprej bi pa naj bili to najbolj zpopolnjeni modeli z najmanj napakami. Isto so mi povedali tudi na Dumidi.

p.s.: nekako bolestno agresivnega tona pisanja nimam tole bi se dalo sodit po postu namenjenemu meni
Na vrh
LeonT
25 maj 2007, 13:42
Član #228
Prijavljen dne: 27 feb 2007, 20:34
Objav: 37
Nov XC D5 je s solidno opremo stal 14 mio, tako da za 4 mio ne moreš pričakovat malo voženega brezhibnega primerka. Dobri primerki, dizli in bencinarji, se začnejo pri 30k EUR za rabljene...kar je manj, je riziko, da dobiš zjahanega.
Na vrh
Ovlov
25 maj 2007, 15:55
Član #257
Prijavljen dne: 22 mar 2007, 04:15
Objav: 700
@OceanRace

Jaz pridem s Carlsbergom in potapljaško opremo ...
Na vrh
LeonT
27 maj 2007, 14:26
Član #228
Prijavljen dne: 27 feb 2007, 20:34
Objav: 37
Od D5 v XC70 ne moreš preveč pričakovati, še vedno mora 163 konj poganjati kar velik avto+4 kolesni pogon + avtomatski menjalnik. Za lagodno vožnjo dovolj, kakšnega adrenalina pa ne pričakuj. Poleg tega je premehak za cesto in se kar precej nagiba v ovinku. Volvo je že kaj boljšega dal na cesto...
Na vrh
AljAž
27 maj 2007, 21:39
Prijavljen dne: 20 nov 2006, 09:44
Lokacija: nM
Objav: 3767
@Ovlov: Tisti moj post je mišljen s precej humorja in iracionalnega faktorja. Iracionalnega pa zato, ker se mi zdi, da prav ti precej preveč verjameš "sumljivim" ocenam in negativnim kritikam iz neta, premalo pa dejanskim uporabnikom D5 motorjev-ki smo tukaj, realni in otipljivi (več ali manj) Veliko uspeha pri odločitvi, če ti lahko kakorkoli pomagamo-tu smo
Na vrh
S60R-Ocean Race
28 maj 2007, 00:22
Član #22
Prijavljen dne: 13 nov 2006, 00:30
Objav: 1418
Aljaž, pošteno povedano! Se strinjam!
Na vrh
Pojdi na stran  [1] 2

moderatorji: HIŠNIK, volvo5er, alfaromeo, RollingStone, AljAž

Skoči:     Na vrh

Powered by e107 Forum System
Prisotni
Gostov: 56, Članov: 0 ...

največ prisotnih: 1352
(Članov: , Gostov: 1352) v 20.03 - 12:40

Člani: 5977
najnovejši član: PeterFuh
Dogodki
Ni dogodkov
Anketa

Kdaj in v katerem modelu je Volvo prvič predstavil laminirana stekla?

1972 - 240

1992 - 850

1944 - PV444/544

1986 - 360

Anketa je namenjena samo članom

glasov: 526
Prejšnje ankete